MILJØ OG ENERGI

FREMTIDEN ER NÅ

Energiforbruk og vårt miljøavtrykk er viktig oss i Kelvin AS. Gjennom vårt samarbeid med Arneg har vi forpliktet oss til at miljø skal være en av hovedpilarene i vårt selskap og at fokus på dette er en del av vår interne kultur.

Ved bruk av miljøvennlig teknologi flytter vi kontinuerlig grensene slik at vi er i front av utviklingen. Samtidig optimaliserer vi drift og forbruk på anlegg vi installerer over hele landet.

Vårt største miljøbidrag er å levere de mest miljøvennlige anleggene over det ganske land.

0%
Arneg Air System øker energieffektiviteten med inntil 37%. Dette gir det beste energiforbruket på markedet for kjølemøbler. Samtidig sikrer det optimal kvalitet på varene ved stabil temperatur.
0%
Vårt fokus ligger nå på fremsidens CO2 anlegg, som vil kunne gi en energibesparelse på ytterligere 24%.
0%
Ved vår fabrikk transporteres hovedsakelig materiell og deler med tog. Dette gir en redusert GWP på 98% mot tradisjonell transport.

MILJØMÅLSETTINGER

Arneg har utarbeidet “Naturally Innovative” programmet med tre områder for å nå miljømålsettingene. BeEnvironment er en rekke
kjøle- og fryseskap med høy energieffektivitet og lav miljøpåvirkning. BeEnergy er teknologi og systemer for å redusere og optimalisere energiforbruk.

I tillegg til dette fokuserer vi på produksjonssteder med lav miljøpåvirkning gjennom å modernisere fabrikkene for å forbedre arbeidshverdag og minske miljøskader på globalt plan. I 2018 har vi sammen med våre kunder redusert GWP med 150.000.000 kg ved installasjon av anlegg med CO2 eller propan. Vårt fokus ligger nå på fremtidens CO2-anlegg, som vil gi en energibesparelse på ytterlige
opp til 24%.

ENERGIBESPARENDE OG MILJØVENNLIG PRODUKSJON

Vårt fokus på energibesparende og miljøvennlige produkter, starter med å fokusere på energibesparende og miljøvennlig produksjon. Ved alle våre fabrikker er det strenge krav til reduksjon av energiforbruk og GWP. Arneg Nordic WICA, hvor våre produkter i Norge hovedsakelig levers fra, har installert Solcellepanel på 100kW, og har redusert GWP med 52 tonn årlig. Solcelleanlegget bygges ytterligere ut i 2019. Alt av materiell og deler transporteres med tog, som har redusert GWP med 98%. All emballasje av tre gjenvinnes i eget forbrenningsanlegg, som igjen brukes til å varme opp lokalene.

Lokalt er vår målsetting å være et foregangsfirma på miljø og energibesparende tiltak. Vi er sertifisert Miljøfyrtårn, og medlem av Grønt Punkt Norge.

BEENVIRONMENT

BeEnvironment

BeEnvironment-produktene benytter LED-lys, lavenergivifter og glassdører, og har med det nærmest halvert energiforbruket på de fleste produkter. I 2018 ble Arneg Air System lansert. Ved hjelp av en spesiell sirkulasjon av luften i kjøleskapet, med dynamiske luftblader, optimaliseres energieffektiviteten. Energieffektiviteten økes med inntil 37%. Produktene holdes alltid i et temperaturområde opp til 2º C, og kjøleskapene krever ikke avriming. Dette gir det laveste energiforbruket på markedet, og høyeste kvalitet på matvarene.

BEENERGY

BeEnergy

BeEnergy har fokus på å lage energibesparende og miljøvennlige anlegg og tekniske løsninger. I våre nye anlegg leveres kun produkter og installasjon med CO2 (R744) eller Propan (R290) som medier. Dette er medier men en GWP (Global Warming Potential) på 1 og 3.3. I 2018 har vi, sammen med våre kunder, redusert GWP med 150.000.000 kg ved installasjon av anlegg med CO2 eller propan. Vårt fokus ligger nå på fremtidens CO2-anlegg, som vil gi en energibesparelse på ytterlige 24%.

Naturally Innovative Brosjyre

Last ned Arnegs Naturally Innovative Brosjyre her